Code Oranje

CODE ORANJE

Beste ouder(s) en leden,

Zoals jullie misschien al gehoord hebben, kreeg het jeugdwerk 'code oranje'. Aangezien de coronacijfers de lucht ingaan, zijn wij genoodzaakt om enkele nieuwe maatregelen te nemen. Vanaf zondag 18 oktober zullen we werken met verschillende bubbels. Hieronder een overzicht.

 • Bubbel 1: Voor de Sloebers (1ste - 2de leerjaar) en Speelclub (3de - 4de leerjaar) verandert er niets. Aangezien zij jonger zijn dan 12 jaar, zijn ze minder vatbaar voor het virus en mogen ze een bubbel van 50 personen vormen. Ze krijgen dus nog altijd activiteit op zondag van 13u tot 15u30
   
 • Bubbel 2: Voor de Rakwi's (5de - 6de leerjaar) zijn er enkele aanpassingen. Door de grote omvang van de groep vormen ze een aparte bubbel. Ook zij zullen vanaf 18 oktober iedere zondag activiteit krijgen van 13u tot 15u30. Mondmaskers zijn niet verplicht, maar wel aan te raden bij binnenactiviteiten.
   
 • Bubbel 3: Ook voor de Keti's (1ste - 4de middelbaar) zijn er andere maatregelen. Aangezien ze ouder zijn dan 12 jaar, mogen ze een bubbel vormen van slechts 20 personen. Ook bij binnenactiviteiten moet een mondmasker verplicht gedragen worden. Ze krijgen wel nog steeds zondagnamiddag activitet van 16u tot 18u30.
   
 • Bubbel 4: De Aspi's (5de - 6de middelbaar) volgen dezelfde regels als de Keti's. Ook zij vormen een bubbel van 20 personen. Bij binnenactiviteiten moet een mondmasker verplicht gedragen worden. De activiteit wordt nog steeds gegeven op zondag 16u tot 18u30.

Daarnaast zijn er nog een paar algemene zaken die we toch willen meegeven:

 • Gelieve uw zoon/dochter iedere zondag een drankfles mee te geven. Dit is zowel hygiënischer, als beter voor het milieu. 
 • Gelieve bij het betreden van het terrein een mondmasker te dragen. Ook als u in contact komt met de leiding.
 • Gelieve zowel het inschrijvingsformulier, als de medische fiche zo snel mogelijk mee te geven met uw zoon/dochter. Op die manier kunnen we de administratie een stuk gemakkelijker bijhouden. 
 • Gelieve uw zoon/dochter NIET naar de Chiro te sturen als hij/zij ziek is. Zo houden we het veilig voor iedereen. Bij het vermoeden van een coronabesmetting, is het belangrijk om de leiding zo snel mogelijk op de hoogte te brengen.

We weten niet hoelang deze regels van kracht zullen zijn. Toch zullen we ons uiterste best doen om ons steentje bij te dragen tegen het coronavirus. Als er vragen zijn, mag u ons gerust mailen/telefoneren/sms'en/aanspreken ...

Smetvrije groetjes,
CHIRO MOEN